• parketschuren
  • Drevelen spijkerkopjes
  • Voegen tapisvloer
  • parketschuren
Eiken visgraat parketvloer 2017-11-19T13:52:57+00:00

Project Description

Eiken visgraat vloer schuren in Groningen

In één van de mooiste straatjes van Groningen, de Mozartstraat trof ik tijdens de vloerinspectie  een eiken visgraat tapis vloer aan van begin jaren ’60 met de vraag, “is deze vloer nog te schuren?” Het antwoord was ‘ja’ Belangrijk om te weten met oude vloeren, liggen ze nog vast in de lijm en zijn ze niet te dun om te schuren.

Wat is een tapis vloer precies?

Een tapis vloer is een vaste vloer die gelijmd en aan de bovenzijde gespijkerd is. Soms worden deze spijkers
‘naar boven geschuurd’. Wegdrevelen met een drevel en hamer zorgt ervoor dat de spijkers verdwijnen. Er onstaan dan kleine gaatjes door het drevelen, dit wordt dan dicht gevoegd met een papje van speciale kit en houtstof (voegen) Daarna kan de vloer in dit geval geolied worden.

Zijn deze patroonvloeren moeilijk te schuren?

Dit type vloer verdient extra aandacht bij het schuren. Door speciale schuurtechnieken voorkom je dat er veel schuur krassen (sporen) achterblijven! Elk parketbedrijf kan dit toch? Helaas, ik zie veel visgraat vloeren die erg slordig zijn geschuurd. Je ziet dit terug in de afwerking zeker bij olie.

Schuurstrepen in een visgraatvloer die geolied is. Zo hoort het dus niet!

Schuurstrepen in een visgraatvloer die geolied is. Zo hoort het dus niet!

Contact opnemen

Ik wil mijn houten laten schuren.

Zullen we afspreken? Ik maak graag kennis met je vloer
Contact opnemen

Tapis vloeren zijn dit dure vloeren?

Ja, het zijn ambachtelijke vloeren die door een vakman zijn gelegd. Je kunt er vanuit gaan, dat dit geen goedkope vloer is. Heb je een woning gekocht en je treft dit type vloer aan, dan heb je iets exclusiefs. In dit geval is het een visgraatpatroon maar het kan ook een ander patroon hebben. Moet deze vloer gerenoveerd worden? Dan adviseer ik je hier een vakman bij te halen, of je wilt een vloer met strepen…