Van werk je hobby maken

Historie

Wie is nu de man achter Postmus parket? Mijn naam is Martin Postmus. In 1997 ben ik in dit vak gerold. Na een paar jaar samen te hebben gewerkt besloot ik in 2004 om alleen verder te gaan als zzp’er. De aanloopfase was best lastig: je moet actief op zoek naar opdrachten en jezelf in de kijker spelen bij opdrachtgevers.

Ik was er helemaal klaar voor, de markt wat minder. De opdrachten kwamen mondjesmaat binnen. Totdat ik werd benaderd om 700 m2 laminaatvloer te gaan leggen. Ik speelde mijzelf in de kijker door de vloer snel en vakkundig te leggen. Er kwamen vervolgopdrachten.

Rond 2006 -2007 dacht ik, dit moet anders. Ik moet zorgen dat ik niet meer afhankelijk ben van opdrachtgevers, maar zelf die opdrachten binnenhaal. Maar hoe?

Website

Ik besloot zelf een website te maken, die uiteindelijk dat bracht, wat ik nooit had durven dromen, namelijk opdrachten. Mijn passie om een presterende website neer te gaan zetten, was geboren.

”Mijn vooruitziende blik heeft ervoor gezorgd dat ik zonder zorgen de crisis, die startte in 2007, heb overleefd.”

Perfectie

Als ik met parket schuren bezig ben, leg ik de lat erg hoog, ik wil proberen om een mooie vloer te maken. Belangrijk daarbij is klantencontact, samenspraak, overleg tot de uiteindelijke oplevering. Elke dag is anders, elke vloer is anders en dat houdt het spannend.  Mijn doelen in 2004 waren: mooie vloeren maken, klantencontact opbouwen en eigen baas zijn, deze zijn ruimschoots gehaald.

Hoe gaat het nu?

Specialisatie en doen wat ik leuk vind, heeft mij geen windeieren gelegd. Door ervaring weet ik waar ik over praat, bijvoorbeeld bij een vloerinspectie. Ik merk aan mijn klanten dat dit gewaardeerd wordt. Door mooie vloeren te maken in combinatie met tevreden klanten gaat het goed met mijn bedrijf. Gaat er dan nooit iets mis? Natuurlijk wel. Het blijft mensenwerk, maar het wordt altijd opgelost, anders voelt het niet goed. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

”Omdat ik dingen doe die ik leuk vind!”

Toekomst

Ik heb mij gerealiseerd dat je moet specialiseren. Bijzaken rondom je bedrijf moet je uitbesteden. Focus op dat wat je goed kunt. In het achterhoofd houdend dat de klant altijd voorop staat. Ik denk dat je als ondernemer kansen moet zien en anticiperen op de toekomst. Risico’s durven nemen. Er spelen allerlei plannen door mijn hoofd en dat houdt mij scherp.

Ik sta open voor feedback hoe het beter kan of moet. Ik stap nooit met tegenzin in de auto om naar de volgende vloerrenovatie te gaan, omdat ik doe wat ik leuk vind!

Contact opnemen

Kan ik je helpen met je houten vloer?

” Wat een prachtig resultaat, om 7.15 stond Martin voor de deur en hij werkte de hele dag super hard want hij zat zo lekker in zijn ritme. De volgende dag zag ik pas echt goed het resultaat…echt top…huiskamer ook super netjes achter gelaten! We gaan zo weer inrichten..wij zijn echt heel tevreden…communicatie liep ook soepel..erg fijn! Martin nogmaals dank!,,
Contact opnemen

Groet, Martin Postmus