Je houten vloer afwerken met parketolie

Het voordeel van parketolie is, dat je de vloer een andere look / uitstraling kunt geven. Dit is een goedkope manier en als je dit regelmatig onderhoud heb je hier jarenlang plezier van. Ik heb verschillende kleuren en er zit altijd wel een kleur bij die past bij jouw vloer en inrichting. Je kunt niet alle houtsoorten kleuren. Eiken vloeren kun je uitstekend kleuren, je krijgt dan een matte vloer met mooie zichtbare houtstructuren. Het oliën van je houten vloer is voordeliger dan het te laten lakken. Je bespaart hiermee snel een paar honderd euro. Daarnaast gebruik ik een sterke projectmatige olie, alles voor een duurzame afwerking.

Eiken vloeren kun je uitstekend behandelen met (kleur) olie

Bereken je beste prijs

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Schuren oliën
Samenvatting keuze
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Je kunt globaal de prijs uitrekenen voor je vloerrenovatie. De prijzen zijn richtprijzen uitgaande van een redelijke vlakke vloer met normale slijtage en op de begane grond, vanaf 35m2 vloeroppervlakte.

Zo ziet schuren & behandeling olie naturel eruit

De bovenstaande foto’s geven een beeld weer hoe je vloer eruit komt te zien, als je kiest voor schuren en behandelen met naturel olie. Deze parketvloer is recent gerenoveerd. Klik op de foto voor vergroting!

Offerte aanvragen

Heb je een keuze gemaakt?

Ga nu door naar de offerte pagina via de groene button
Offerte aanvragen

Woensdag 25 januari al iets voor 0.8.00 uur op de stoep. De vloer van 17 jaar oud heeft een metamorfose ondergaan. Wat een prachtig eindresultaat is het geworden! Precies volgens afspraak is alles verlopen. Groetjes Petra Sijbolt

Parket schuren GroningenPetra Sijbolts, Winsum

Het is genieten nu, deze vloer ziet er als nieuw en strak uit en ligt al 35 jaar in mijn huis. Naast het vakmanschap, de efficiënte en klantvriendelijke benadering is de aantrekkelijke prijs ook zeker een aspect dat ik wil benadrukken.

Eiken vloer schuren in wijk Reitdiep in GroningenNienke van der Plas

Voor onze verhuizing besloten we de 4 jaar oude houten vloer toch nog te laten schuren en oliën. Met veel geluk had Postmus nog een dag op korte termijn beschikbaar. Snelle reacties en de afspraken zijn nagekomen. We kozen voor een lichtere kleur en we waren enorm verrast over het resultaat. De mannen hebben ontzettend netjes gewerkt en nagenoeg stofvrij!

Visgraat vloer gelakt met speciale lakHildemarie, Eelderwolde

Kleurenoverzicht

Je kunt je houten vloer of parketvloer laten behandelen met een kleurolie. Eiken vloeren zijn uitermate geschikt om te kleuren. Kies de kleur die bij je past. Weet je het niet helemaal zeker dan kan ik je daarmee natuurlijk helpen.  Het kleuren van je vloer is een goedkope manier om eens te veranderen met je inrichting, in plaats van een nieuwe vloer aanschaffen! De kleuren die je ziet geven een indicatie, jouw eigen vloer bepaalt uiteindelijk de kleur.

Voordelen parketolie

 • je kunt de vloer ook zelf plaatselijk bijwerken
 • met olie kun je eiken vloeren kleuren
 • met parketolie krijg je een hele matte vloer!
 • kleine (water) vlekken kun je weg wrijven met onderhoudsolie
 • Meer tips over parketonderhoud
70%

70% van de klanten kiest voor schuren+ behandeling olie naturel

Nadelen van parketolie

 • gevoelig voor vetvlekken
 • gevoelig voor speeksel van vooral huisdieren
 • gevoelig voor inlopen van vuil
 • wit geoliede vloeren is slijtage sneller zichtbaar.
 • roodachtige houtsoorten kun je niet kleuren
 • regelmatig onderhouden
 • tip: Vloer direct droog maken bij gemorste vloeistoffen

Hoe onderhoud ik super eenvoudig mijn geoliede houten vloer?

Bona Oiled Wood Floor Refresher maakt het onderhoud van geoliede houten vloeren super eenvoudig en je bent snel klaar!

Bona Oiled Wood Floor Refresher maakt het onderhoud van geoliede houten vloeren super eenvoudig en je bent snel klaar! Je kan het gewoon zelf doen, want voor dit product is er geen machine nodig – de vloer hoeft niet geboend te worden. Makkelijk toch?

 • HERSTELD SCHRALE OLIEVLOER – Bona Oiled Wood Floor Refresher is dé handige oplossing van Bona om jouw geoliede houten vloer heel gemakkelijk & snel te voeden en de oorspronkelijke uitstraling weer terug te krijgen.
 • BESCHERMEND – Bona Oiled Wood Floor Refresher beschermt je geoliede houten vloer tegen watervlekken en gemorst materiaal.
 • HERSTELLEND – Werk kleine krasjes of doffe plekken bij zonder het hele oppervlak te hoeven behandelen.
 • DROOGT SNEL – Kinderen, huisdieren, gedeeltes van het huis waar veel wordt gelopen – geen probleem. Bona Oiled Wood Floor Refresher droogt in slechts 1 uur, waardoor de vloeren weer snel in gebruik genomen kunnen worden.
 • VEILIG VOOR GEOLIEDE HOUTEN VLOEREN – Dit product is speciaal ontworpen voor de verzorging van geoliede houten vloeren.

Ik adviseer de Bona oiled wood refresher

Ik adviseer de Bona Spraymop voor olie afgewerkte vloeren