Houten vloer lichter maken, hij is verkleurd!

Wij hebben een woning gekocht, daarin ligt een houten vloer die erg oranje is verkleurd, is dat te herstellen? 15 jaar terug hebben wij deze Junckers beuken parketvloer gekocht, ook verkleurd, kun je daar iets mee?

Houten vloer lichter maken, kan dat? Jazeker, Vooral de lichtere houtsoorten zijn daar heel geschikt voor. Vaak zijn vloeren zoals maple, essen, beuken, grenen oranje verkleurd en dus niet meer van deze tijd. Ik heb hiervoor een eenduidig advies, schuren lakken met een blekende lak die je vloer erg mat houdt. De vloer ziet er zo mat uit dat je denkt dat er olie als afwerking op zit.

Klanten vertellen

We hebben onze Junckers Parketvloer door  Postmus Parket laten schuren en lakken. Martin werkt hard en netjes met als resultaat een prachtige als nieuwe vloer. Het is een prachtige lichte matte vloer geworden, waar we mede door het goede advies, nog vele jaren plezier van hopen te hebben.
Jaap, Assen

Houten vloer lichter maken

De vloer was zo oranje als de plank linksboven

Kun je lichte houtsoorten niet oliën?

Liever niet, omdat sommige houtsoorten zoals grenen vrij zacht zijn dus sneller slijtage en beuken is weer te hard en neemt nauwelijks olie op, dus ook snel slijtage. Deze houtsoorten moet je gewoon lakken!

Hoe kan het dat er bedrijven zijn die deze houtsoorten wel oliën?

  • geen kennis over houtsoorten
  • denken niet met de klant mee
  • weten niet dat er speciale lakken bestaan
  • je hebt een bedrijf van een veilingsite gecontracteerd, die doen maar wat!
  • jij wilt die vloer in de parketolie, dan krijg je dat, niet zeuren over slijtage

Hoe gaat het in zijn werk?

Je houten vloer of parketvloer wordt stofvrij geschuurd en daarna gelakt. De volgende dag  krijgt de vloer nogmaals een laklaag. Het is een projectlak die sterk en slijtvast is met als voordeel je vloer behoudt voor een langere tijd een lichte, moderne, matte uitstraling!
Disclaimer: Alles verkleurd ook hout. Deze lak zal niet verkleuren maar het hout eronder enigszins wel. Dat is een natuurlijk proces wat je niet kunt tegenhouden.
Op mijn downloadpagina kun je gratis een pdf file downloaden, met instructies als wij komen schuren.

Afspraak maken

Vorige week onze 33 jaar oude beuken parketvloer laten schuren en lakken door Martin Postmus. En het resultaat overtrof onze verwachting. De vloer ziet er prachtig uit, als nieuw! Martin is een echte vakman, werkt heel netjes en met prima apparatuur. Er lag zelfs nergens stof! De gordijnen en schilderijen konden nota bene blijven hangen. Daarnaast is hij goed bereikbaar, houdt zich aan de afspraken en is prettig in de omgang. Kortom wij zijn enthousiast over deze vakman!

Jan en Ans Barends , Zuidlaren

Voorbeeld van een lichte vloer

Ultra matte lak op eiken vloer

Voorbeeld van een lichte vloer

junckers strak licht gelakt