Houten vloer schuren white wash olie afwerken

“Wij houden van een houten vloer met een lichte uitstraling, we zijn alleen bang dat je er alles op ziet. Vrienden van ons lieten hun vloer in de white wash olie zetten en binnen een halfjaar was er al slijtage te zien”

Uit ervaring begrijp ik je probleem. Wit afgewerkte houten vloeren zijn besmettelijk voor het inlopen van vuil. Slijtage en gebruikerssporen in de hal, keuken en voor de bank zijn snel zichtbaar. Hoe snel? Dat hangt ook af van het onderhoud.

eiken white washvloer met slijtageeiken white wash gelakt

Onderhoud white wash geoliede houten vloeren

Ik draai er niet omheen, het onderhouden van een white wash vloer is lastig, zeker als er slijtage (sporen) zichtbaar zijn! Is dit bij te werken met white wash olie? Je kunt het proberen alleen je gaat het zien. De bijgewerkte plek is veel witter. Je vraagt je misschien af, hoe komt het dat andere parketbedrijven zeggen dat dit makkelijk te doen is, heel simpel ze willen verkopen!

Conclusie, mijn vloer kan niet in de white wash olie?

Jouw vloer kan prima in een white wash olie alleen dan zul je er voorzichtig mee om moeten gaan. Niet te veel morsen met water en andere vloeistoffen. In plaats van schoenen op sokken lopen. Zand van de vloer halen, het schuurt namelijk de kleurlaag weg. Kortom voorzichtig!

Kan dit ook anders? Jazeker, kijk mee!

Hoe ga ik te werk?

Hoe ga ik te werk. Je houten vloer wordt geschuurd en geolied met wit / white wash kleur. Na 24 uur droging wordt deze beschermt met parketlak en ja met een matte lak! De lakken van tegenwoordig glimmen niet! Je hebt dan een vloer die licht is van kleur en makkelijk te onderhouden is.

”Jij hebt toch geen zin, om na een jaar alweer te moeten investeren in schuren en oliën?”

Je vraagt je af hoe is het met mijn vloer is afgelopen?

Ik heb mijn eigen vloer behandeld zoals hierboven beschreven. Ik kan je zeggen dat ik dit veel eerder had moeten doen. Het onderhoud is veel makkelijker geworden. Ik dweil de vloer alleen maar met de Bona spray mop. De lak is sterk, nog geen enkele slijtage is na 2 jaar zichtbaar.

Dit wil ik! Een onderhoudsvriendelijke gekleurde vloer

Ik wil een grijze vloer, kan die ook afgelakt worden?

Jazeker! 11 geselecteerde kleuren kunnen worden afgelakt!

Bijvoorbeeld grijs, wit, subtiel wit, donkergrijs, etc Laat je verrassen, wij kunnen je vloer custommade afwerken, geheel naar jouw smaak!

Dit wil ik! Een onderhoudsvriendelijke gekleurde vloer