Houten vloer white wash lakken2018-02-13T22:11:46+00:00

Project Description

Houten vloer schuren white wash

“Wij houden van een houten vloer met een lichte uitstraling, we zijn alleen bang dat je er alles op ziet. Vrienden van ons lieten hun vloer in de white wash olie zetten en binnen een halfjaar was er al slijtage te zien”

Uit ervaring begrijp ik je probleem. Wit afgewerkte houten vloeren zijn sneller besmettelijk voor het inlopen van vuil. Je ziet snel viezigheid en gebruikerssporen. Vooral in de hal en keuken kan dat vrij snel gaan. Deze afwerking moet je dan ook goed onderhouden.

Onderhoud white wash vloeren

Ik draai er niet omheen, het onderhouden van een white wash vloer is lastig, zeker als er slijtage (sporen) zichtbaar zijn! Is dit bij te werken met white wash olie? Je kunt het proberen alleen je gaat het zien. De bijgewerkte plek is veel witter. Je vraagt je misschien af, hoe komt het dat andere parketbedrijven zeggen dat dit makkelijk te doen is, heel simpel ze willen verkopen!

Conclusie, mijn vloer kan niet in de white wash olie?

Jouw vloer kan prima in een white wash olie alleen dan zul je er voorzichtig mee om moeten gaan. Niet te veel morsen met water en andere vloeistoffen. In plaats van schoenen op sokken lopen, zand van de vloer halen, het schuurt namelijk de kleurlaag weg. Kortom voorzichtig!

Kan dit ook anders?

Natuurlijk kan het anders en ik ga je daarbij helpen! Ik heb vaker met dit bijltje gehakt en jij kunt een mooie lichte vloer krijgen!
Zelf heb ik ook een white wash vloer gehad. Binnen 1 jaar had ik ook slijtage voor mijn bankstel, in de hal.
De oplossing is heel simpel, de olie laag afwerken met lak en het onderhoudsprobleem is opgelost en de levensduur wordt aanzienlijk verlengt.

Een met olie afgewerkte houten die je kunt lakken? Jazeker dat kan nu!

Projectlak Bona Traffic HD

Projectlak Bona Traffic HD

Afspraak maken

Hoe ga ik te werk?

Hoe ga ik te werk. Je houten vloer wordt geschuurd en geolied met wit / white wash kleur. Na 24 uur droging wordt deze beschermt met parketlak en ja met een matte lak! De lakken van tegenwoordig glimmen niet! Je hebt dan een vloer die licht is van kleur en makkelijk te onderhouden is.

Je vraagt je af hoe is het met mijn vloer is afgelopen?
Ik heb mijn eigen vloer behandeld zoals hierboven beschreven. Ik kan je zeggen dat ik dit veel eerder had moeten doen. Het onderhoud is veel makkelijker geworden. Ik dweil de vloer alleen maar met de Bona spray mop. De lak is ook sterk nog geen enkele slijtage is na 2 jaar zichtbaar.