Bied mensen de hulp die ze écht willen en je verkoopt vanzelf

Je werkt om geld te verdienen. Punt. Dat is toch wel het algemene beeld wat mensen hebben, zeker van
ondernemers. Toen ik in 2004 begon met m’n eigen bedrijf, moest ik er inderdaad meteen voor zorgen dat er snel,héél snel, genoeg geld binnenkwam. En dat is alleen maar logisch! Ieder bedrijf, of het nou start of al vele jaren bestaat, moet zorgen voor afdoende basisinkomsten om te kunnen overleven.
Geld is echter niet een doel op zich, maar één van de middelen om te kunnen doen waar het uiteindelijk allemaal om draait:

Mensen helpen.

Ik weet nog hoe daar jaren geleden een beetje lacherig over gedaan werd. “Tuurlijk, Martin, ga jij maar mensen
helpen… dan verdienen wij het geld wel!” We zijn nu 10 jaar verder, m’n business draait beter dan ooit en samen met m’n klanten heb ik de crisis goed doorstaan. Wat mij betreft is het heel simpel:

Ik hou van houten vloeren en parketvloeren. Versleten vloeren renoveren.
Nieuwe vloeren leggen. Houten vloeren onderhouden. Daar krijg ik geen genoeg van. En dát is precies wat klanten voelen en waarderen. Ik heb wat zij willen: iemand die hun vloer met vakmanschap én liefde onder handen neemt, voor een goeie prijs.

 

Een houten vloer is veel meer dan alleen een vloer.

Hij is ontzettend belangrijk voor de uitstraling en gezelligheid van je woonruimte. Kinderen spelen erop. De kat of hond strekt zich erop uit. Allerlei bezoek drentelt eroverheen. Het gevoel van hout onder je blote voeten… Okay, okay, hier spreekt een rasechte houtliefhebber – zo zul je mij dus niet horen praten over laminaat vloeren. 😉

Maar mensen hóuden van hun houten vloeren. Het verdriet is groot als ik weer eens naast iemand sta die zelf aan het schuren is geslagen. Het was de bedoeling de vloer juist weer mooi te maken! Ja, ik snap precies wat hij bedoelt. Ik word dan weer blij van de blijdschap van de klant als ik zo’n vloer nog kan redden.

Bij parketschuren komt zo veel gevoel kijken.

Nog los van de liefde voor het hout: je moet ook kunnen omgaan met alle benodigde machines, weten op welke
manier afwerking en onderhoud moeten gebeuren en, last but not least, je moet niet alleen van vloeren houden, maar ook van mensen.

Juist dat persoonlijke, blijken klanten op ‘prijs’ te stellen. Een leuke woordspeling, maar dat betekent niet dat ik duurder ben. Alles behalve. M’n prijzen zijn gewoon marktconform. Er zijn bedrijven die zich enkel willen onderscheiden met een lage prijs (in de praktijk blijkt overigens vaak dat die goedkope prijs veel duurder is…). Ik niet.

Dus zeg ik ook wel eens ‘nee’.

Bijvoorbeeld omdat iemand persé optie A wil, terwijl B voor die vloer echt veel beter is. Ik wil nakomen wat ik beloof: een mooiere vloer. Dus als jouw vloer met A niet zo mooi wordt en je wilt pertinent niet aan B, dan houdt het op. “Maar je wordt toch gewoon betaald voor zo’n klus?” Als geld je voornaamste drijfveer is, zeg je sneller ‘ja’, dat klopt.

Ik denk zelf dat je daar op de lange termijn minder mee verdient. Want is het goed voor je reputatie, als je er zo in staat? Ben je dan bezig met mensen blij maken met prachtige vloeren, waar ze jarenlang van kunnen genieten?
Je verdient tenslotte niet alleen geld, maar ook reputatie. En die komt te voet en gaat te paard.

Dus laat mij maar rondlopen op al die houten vloeren!

  • Ben je voor je  parketvloer of houten vloer op zoek naar rechtdoorzee advies van een vakman?
  • Vind jij één goed bereikbaar aanspreekpunt ook zo prettig werken?
  • Wil je ervan op aan kunnen dat er stofvrij geschuurd wordt met goed onderhouden, professioneel materieel?
  • Vind jij een strakke en sterke vloerafwerking ook zo belangrijk?
  • Wil je weten hoe je je vloer het beste kunt onderhouden en krijg je daar ook graag kosteloos de spullen voor?
Contact opnemen

Neem dan gerust contact op

Ik help je graag
Contact opnemen

PS – Bel of mail me vooral níet als je jouw houten vloer zo goedkoop mogelijk en even snel, snel wilt laten doen.