De (on)zin van parketvloer onderhoud

Er gaat niets boven een versleten parketvloer weer in haar oude glorie herstellen. Klanten kunnen hun ogen vaak niet geloven: “Is dat dezélfde vloer?!” Nou, dan ben ik best wel een beetje trots. Mooie parketvloeren en tevreden klanten, daar doe ik het graag voor! Ik vind het dan ook logisch dat ik na het parket schuren gratis parketonderhoud bussen achterlaat. Door dat te gebruiken, blijft die houten vloer nog vele jaren zo mooi.

Je voorkomt namelijk dat de vloer vies wordt en grijze slijtageplekken gaat vertonen, zodat hij niet over een paar jaar wéér geschuurd moet worden. Vergelijk het met je auto: die rij je af en toe door de wasstraat. Sommigen staan ‘m regelmatig zelf lekker te wassen totdat hij weer blinkt. Je vloer, die je meestal dagelijks ziet, waar je vele uren op doorbrengt, heeft die extra aandacht ook nodig.

 

Houten vloeren renoveren en parketonderhoud zijn voor mij dagelijkse kost.

Voor m’n klanten natuurlijk niet. Logisch dus dat parketonderhoud veelal “wel een keer komt”. Toch schrik ik ervan als een klant me na 2 jaar belt om te vragen hoe hij z’n houten vloer ook alweer moet behandelen. Het is zo zonde! Zeker als blijkt dat de gratis bussen parketonderhoud die ik destijds had achtergelaten onaangeroerd in de schuur staan.

Parketonderhoud verlengt de levensduur van de toplaag van een houten vloer.

Hoe hou je je parketvloer of houten vloer eenvoudig in goede conditie?

  • Leg droogloop matten bij voor- en achterdeuren.
  • Plak viltjes onder schuivend meubilair, zoals stoelen.
  • Plaats de kinderzandbak strategisch achterin de tuin, dan wordt er minder zand het huis ingelopen.
  • Gebruik voor parketvloeren de stofzuigermond met zachte haren.
  • Bona Spraymop maakt regulier reinigen en onderhouden eenvoudig.

Bona spraymop voor lak afgewerkte vloeren

Bona spraymop voor olie afgewerkte vloeren 

Wat denk jij ervan, als je het allemaal zo leest?

Als ik er met klanten over spreek, voor en na het renoveren van hun houten vloer, vinden ze de hoeveelheid werk meestal best meevallen. Terwijl het effect ervan enorm is: vele jaren langer plezier van een mooie vloer. Uiteraard staat of valt alles bij het daadwerkelijk dóen.
En nogmaals: dan heb ik makkelijk praten – houten vloeren zijn tenslotte mijn passie en vakgebied.

Voel je in ieder geval vrij om daar volop gebruik van te maken! 😉

Contact opnemen
Contact opnemen