Van werk je hobby maken

Historie

Wie is nu de man achter Postmus parket? Mijn naam is Martin Postmus. In 1997 ben ik in dit vak gerold. Samen met een collega had ik in die tijd een parketspeciaalzaak.

In 2004 besloot ik om alleen verder te gaan als zzp’er. De aanloopfase was best lastig, je moet actief op zoek naar opdrachten en jezelf in de kijker spelen bij opdrachtgevers.
Ik stelde mij in die tijd een aantal doelen, waaronder het halen van een bepaalde omzet. Werd dit niet gehaald, dan zou ik weer gaan solliciteren naar een vaste baan.

Ik was er helemaal klaar voor, de markt wat minder. Veel klanten keken vooral naar de prijs, zodat beunhazen de markt kapot maakten. De opdrachten kwamen dan ook mondjesmaat binnen.
Totdat ik werd benaderd om 700 m2 laminaatvloer te gaan leggen. Ik speelde mijzelf in de kijker door de vloer snel en vakkundig te leggen. Er kwamen vervolgopdrachten.

Rond 2006 -2007 dacht ik, dit moet anders. Ik gooi het roer om en ga zelf actief op zoek naar ‘mijn’ klanten die kiezen voor kwaliteit. Ik besloot zelf een website te maken, die uiteindelijk dat bracht, wat ik nooit had durven dromen, namelijk opdrachten! Van zzp’er naar ondernemer!

Wie ben ik

Perfectie

Als ik met parket bezig ben, leg ik de lat erg hoog, want het moet en zal perfect zijn. Belangrijk daarbij is klantencontact. Samenspraak, overleg tot de uiteindelijke oplevering. Elke dag is anders, elke vloer is anders en dat houdt het spannend.
In 2014 heb ik bereikt wat mijn doelen in 2004 waren: mooie vloeren maken, klantencontact opbouwen en eigen baas zijn.

Hoe gaat het nu?

Specialisatie en doen wat ik leuk vind, heeft mij geen windeieren gelegd. Door ervaring weet ik waar ik over praat, bijvoorbeeld bij een vloerinspectie. Ik merk aan mijn klanten dat dit gewaardeerd wordt.

Door mooie vloeren te maken in combinatie met tevreden klanten gaat het goed met mijn bedrijf. Gaat er dan nooit iets mis? Natuurlijk wel.
Het blijft mensenwerk, maar het wordt altijd opgelost, anders voelt het niet goed. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

”Mooie vloeren maken in combinatie met tevreden klanten!”

Toekomst

Ik heb mij gerealiseerd dat je moet specialiseren. Bijzaken rondom je bedrijf moet je uitbesteden. Focus op dat wat je goed kunt. Ik denk dat je als ondernemer kansen moet zien en anticiperen op de toekomst. Risico’s durven nemen. Er spelen allerlei plannen door mijn hoofd en dat houdt mij scherp.

Ik sta open voor feedback hoe het beter kan of moet. Ik stap nooit met tegenzin in de auto om naar de volgende vloerrenovatie te gaan, omdat ik doe wat ik leuk vind!

Contact opnemen

Ik ben er klaar voor!

Ik maak graag kennis met je vloer
Contact opnemen

Groet, Martin Postmus