Een greep uit ‘mijn’ houten vloeren

In de afgelopen jaren heb ik op veel vloeren gestaan. Alles bij elkaar hebben m’n schuurmachines en ik behoorlijk wat kilometers op allerlei soorten hout afgelegd. Onlangs vroeg een klant: “Wat is nou jouw favoriete houten vloer?” Ik moest even nadenken en concluderen dat er geen enkele is die ik ‘favoriet’ zou noemen.

” Iedere houten vloerrenovatie heeft wel wat. ”

En dan vind ik eigenlijk de moeilijkste gevallen nog het leukst: Zorgen dat een houten vloer of parketvloer die overduidelijk versleten is, er weer stralend bij komt te liggen.

Toch heeft die klantvraag me aan het denken gezet. Want de ene vloeropdracht is de andere niet. Dus ik dacht, laat ik eens een aantal vloeren extra in het zonnetje zetten!

Van Junckers parket t/m eikenhouten vloeren.

Deze Junckers parketvloer was van beukenhout en oranje verkleurd. Ik heb ‘m stofvrij geschuurd en gelakt met een heldere grondlak. Zo ging deze vloer van oubollig naar strak modern.

Niet alleen ik sta steeds weer te kijken van het resultaat. Klanten kunnen hun ogen meestal ook niet geloven als ze weer thuiskomen…

Junckers parket voor en na

Junckers parket voor en na

Investeren in kwaliteit betekent wat mij betreft ook dat je werkt met de beste, professionele schuurmachines. Want mijn doel is te proberen om een mooie vloer  te maken, daar ga ik voor. En dat kan niet zonder al m’n apparatuur. Die ik uiteraard net zo liefdevol behandel als alle houten vloeren. 🙂

Voor mij was deze Afzelia parketvloer een standaardvloer, in de zin van dat je ‘m best vaak tegenkomt. De klant was echter alles behalve standaard. Blijdschap en dankbaarheid werden na het opknappen van de vloer overvloedig geuit. Ik ging er bijna van blozen. 😉

Niet lang daarna kreeg ik via deze klant nieuwe klanten. En zo zijn er meer ‘ambassadeurs‘. Mond-tot-mond reclame was, is en blijft de beste reclame.

Afzelia geolie, hier zie je mooi de houtstructuren

Afzelia geolied, hier zie je mooi de houtstructuren

Deze houten vloer heb ik recentelijk gerenoveerd. De klant was terughoudend vanwege een slechte ervaring met een ander parketbedrijf. En oef, die hadden inderdaad wel heel slecht werk afgeleverd…

Gelukkig kregen ze weer hoop door mijn plan van aanpak en heb ik hun vertrouwen niet beschaamd. De vloer is prachtig geworden! Toen ik later ook nog hun zolderverdieping heb gedaan, moest ik een paar visitekaartjes achterlaten…

Eiken grijs gekleurd

Eiken grijs gekleurd

Deze eikenvloer was erg versleten, zeker in de keuken. De klant vroeg zich bezorgd af of het nog wel zin had om deze vloer te schuren en te lakken.

Dit soort houten vloeren zijn voor mij de grootste uitdagingen. Ik wist niet zeker of ik álle slijtage weg zou kunnen schuren. Tegelijkertijd dacht ik onmiddellijk “hier kan ik zeker nog iets mee”. En dat is gebleken!

eiken vloer schuren in woonark Groningen

eiken vloer schuren in Groningen

Het ging hier om een grote vloer van 145m2 in Eelderwolde, of ik dat kon regelen? Jazeker. Een houten vloer probleem is niet snel te complex voor mij!Deze eikenhouten vloer heb ik geschuurd en gelakt met een sterke projectlak.

140 m2 schuren lakken reparatie

140 m2 schuren lakken reparatie in Eelderwolde

Een mail,  “Schuur jij ook houten vloeren op Schiermonnikoog?”  Na het opsturen van een informatiemap met mogelijkheden, werd er snel een afspraak gemaakt. Leuke bijkomstigheid: Er was nog een eilandbewoner die de vloer wilde laten schuren en lakken.

Het was echt een bijzondere ervaring voor een keer. Voornamelijk dankzij de eilandbewoners. Ze waren relaxt en erg vriendelijk. Ondanks dat er hard gewerkt moest worden, voelde het door de setting en die gastvrijheid toch een beetje als een korte vakantie.

Houten vloer schuren op Schiermonnikoog

Houten vloer schuren op Schiermonnikoog

Afspraak maken

Nu je deze vloeren hebt gezien denk je:

Dat wil ik ook, kom a.u.b.!
Afspraak maken